KBC 2013 Today Questions And Answers: Episode 1 Questions

KBC 2013 Today Questions And Answers: Episode 1 Questions

Today this is first day of KBC and start with new rules and regulations with great singer Sonu nigam as starter put up.

This was really a good Question and answers combo.Now we are sharing the question of today in Kaun banega Crorepati which is termed as Kaun Banega Mhacrorepati due to increase the Prize amount as 7 crore.

kbc 2013 season 7 episod 1 question and answers

Priti Panwar becomes the first contestant to play KBC 7.

Question 1: Which of these sounds would you associate with heart ?
(A)  Tring-Tring  (B) Tap-Tap
(C) Click-Click  (D) Dhak-Dhak
Answer:(D) Dhak-Dhak
Question 2:Who is Bharat Ka Veer Putra according to the title of a 2013 TV Serial?
(A)Tipu Sultan  (B)Chandragupta Maurya 
(C)Maharana Pratap  (D)Ashoka
Answer:(C)Mharana Pratap
Question 3:Which of these States faced a natural disaster  which was named as termed as Himalya Sunami ?
(A) Uttrakhand  (B) Andhra Pradesh
(C)Jamu & Kashmir   (D)Sikkam
Answer:(A) Uttrakhand
Question 4:Which films this song belongs to ? Song : 1-2-3-4 get on the dance floor…
(A)Mere dad ki maruti  (B)Channai Express
(C)ghanchakkar   (D)race-2
Answer:(B) Channei Express
Question 5:In ramayna which demon impersonated Ram’s voice screaming “Laxman help me” 
(A)Surpankha  (B)khar
(C)Maricha  (D)Dushan
Answer:(c) Maricha
Question 6: Who is the only leader to be elected Prime Minister of Pakistan three times?
(A)Syed Yousaf Raza Gillani   (B)Benazir Bhutto
(C)Liaqat Ali Khan  (D)Nawaz Sharif
Answer:(D)Nawaz Sharif
Question 7:The black widow, which eats the male counterpart after mating, as a female species of which animal?
(A) Sloth   (B)Ant
(C)Spider  (D)Termite
Answer:(C)Spider
Question 8:Douglas Engelbert, who passed away in 2013, is credited as the inventor of which of these products?
(A)Mobile Phone  (B)Computer Mouse
(C) Bluetooth Mouse   (D)Digital camera
Answer:(B)Computer Mouse
Question 9:In 1850, the first experimental electric telegraph line in India was set up between Calcutta and which place?
(A)Diamond Harbour  (B)Darjeeling  
(C)Murshidabad  (D)Dhaka
Answer:(A)Diamond Harbour
Question 10:Which of these persons has not walked on the Moon?
(A)Charles Duke  (B)James A Lovell
(C)Alan Bean  (D)Pete Conrad
Answer:(B)James A Lovell
Question 11:Who was the chairman of the Indian Calendar Reform Committee that initiated the adoption of Saka calendar as the Indian national Calendar?
(A) Meghnad Saha   (B)Subrahmanyan Chandrasekhar
(C) Prabodh Chandra Sengupta  (D)Vainu Bappu
Answer:(A) Meghnad Saha 

Priti Panwar becomes the first contestant of KBC 2013 to wins Rs. 25, 00,000.

Sushma Mishra, a housewife from Raipur, Chhattisgarh becomes the second contestant to play Kaun Banega Crorepati 2013.

Question 1:   ’The Phrase’100 crore Clubs’, often mentioned in Indian media nowadays, refers to which one of the following?
(A)Viewership of an IPL match  (B)Election expenditure
(C)Population of countries  (D)Films’ box office collections
Answer:(D)Films’ box office collections
Question 2:The ‘sasural’ of which of these international sportsperson from India is in Pakistan?
(A)Saina Nehwal  (B)Saina Mirza
(C)Anisa Sayyed  (D)Anjum Chopra
Answer:(B)Saina Mirza
Question 3:which of these cards would you associate the phrase ‘Aam Aadmi ka Adhikaar’?
(A)PAN Card   (B)Voter ID Card
(C)AADHAR Card  (D)Ration Card
Answer:(C)AADHAR Card
Question 4:Which politician’s voice is this ?
(A)Naveen Patnaik  (B)Kapil Sibal
(C) Arun Jaitley  (D)Shashi Tharoor
Answer:(B)Kapil Sibal

 

Continuing with Sushma Mishra, on Saturday as roll over……..

 

You can like us on facebook to be updated all news and updates about Kaun Banega Crorepati. Just  Like Us On Facebook and be updated.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>