Kaun Banega Crorepati: KBC 6 Question And Answer OF Episode 4, Improve Your Knowledge

Kaun Banega Crorepati: Question And Answer Of Episode 4 From KBC 6, September 14 2012

“Kaun Banega Crorepati” is a show to enhance your general knowledge. It is a quiz game show. Today time has come, Its new season is going to start on Sony Entertainment Channel at 8:30 pm. Questions of previous season will help you in your preparation. It wiil help you in preparation in this new season. Here, we are discussing all question and answer of episode 4 of KBC 6.

Contestant 1.

Question 1.:Complete this quote by Bal Gangadhar Tilak, ” Swaraj is my ________ and I will have it ” ?
(A)Fundamental Right  (B)Motherland
(C)Country  (D)Birthright
Answer: (D)Birthright
Question 2.:In which of these geometrical shapes is the sum of all the angles equal to 180 degrees ?
(A)Triangle (B)Square
(C)Ractangle (D)Circle
Answer: (A)Triangle
Question 3.:Which of these figures is portrayed in Vijay Tendulkar’s play ‘ Ghasiram Kotwal’ ?
(A)Ranoji Scindia (B)Balaji Vishwanath
(C)Sadashivrao Bhau (D)Nana Phadnavis
Answer: (B)Shiva
Question 4.:Which State in India has the longest coastline of about 1600 Km ?
(A)Gujrat (B)Tamil Nadu
(C)Maharashtra (D)Odisha
Answer: (A)Gujrat
Question 5.:Which of these countries is not a part of BRICS, an association of leading emerging economies ?
(A)China (B)India
(C)Canada (D)Russia
Answer: (C)Canada
Question 6.:Who is the first woman to win the Rajiv Gandhi Khel Ratna ?
(A)Karnam Malleswari  (B)Jyotirmoyee Sikdar
(C)Anju Bobby George  (D)Anjali Bhagwat
Answer:(A)Karnam Malleswari
Question 7.:Who was called ‘ Father of the Lok Sabha’ by Pandit Nehru ?
(A)U N Dhebar  (B)G V Mavalankar
(C)J B Kripalani  (D)R K Shanmukham Chetty
Answer:(B)G V Mavalankar

 Contestant 2.

Question 1.:Who becomes ‘ badnaam’ for her ‘ darling’ according to the song from ‘ Dabangg ‘ ?
(A)Sheila  (B)Bebo
(C)Chameli  (D)Munni
Answer:(D)Munni
Question 2.:“Vakratunda mahakaya, suryakoti samaprabha, nirvighnam kuru mey deva, sarva karyeshu sarvada ” is sung in praise of whom ?
(A)Shiva (B)Rama
(C)Ganesha (D)Krishna
Answer:(C)Ganesha
Question 3.:Sanganer, situated near Jaipur, is a renowned centre of what kind of handicraft ?
(A)Batik printing  (B)Block printing
(C)Chikankari  (D)Zardozi
Answer:(B)Block printing

 

Note: We will updating you with latest news of KBC, 2013. So This is request to you keep in touch with us and this is our full try to keep you update on every point of KBC or Kaun bnega crorepati 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>