Kaun Banega Crorepati 2013: KBC Season 7, Episode 3 Questions With Their Answers

Kaun Banega Crorepati 2013: KBC Season 7, Episode 3 Questions With Their Answers

Kaun Banega Crprepati Season 7 is platform to become “Mhacrorepati”. It is a chance to win Rs. 7 crore in season 7, 2013. 3rd episodes of KBC 7 has been gone. Now, here are questions which has asked in episode 3.

Kaun Banega crorepati Season 7, Episode 3

 Episode 3 of Kaun Banega Crorepati season 7 starts with rollover Rajni Rajput. She is playing for Rs.40, 000/-

Question 3:To respect whose word did the five Pandavas marry Draupadi?
(A)Krishna (B) Indra 
(C)Kunti  (D) Madri
Answer:(C)Kunti 
Question 4:Which of these is the title of a fantasy novel by Devkinandan Khatri?
(A)Chandraprabha (B)Chandragupta
(C)Chandrakanta (D)Chandraabha
Answer:(C)Chandrakanta
Question 5:Under a campaign run by UNICEF and Government of India, Aamir Khan has been promoting awareness against which of these ?
(A)Polio  (B)HIV/AIDS 
(C)Family Planning (D)Malnutrition
Answer:(D)Malnutrition
Question 6:Who is the only Indian to have won a medal in Women’s Singles at the World Badminton Championships ?
(A) Jwala Gupta (B)P V Sindhu
(C)Saina Nehwal (D)Ashwini Ponnappa
Answer:(B)P V Sindhu
Question 7: Who has been the longest serving chief minister of Rajasthan?
(A)Mohan Lal Sukhadia  (B)Bhairon Singh Shekhawat
(C)Ashok Gehlot (D)Vasundhara Raje Sindia
Answer:(A)Mohan Lal Sukhadia 
Question 8:From which country did India buy an aircraft carrier which was renamed as INS Vikramaditya?
(A)France (B)Russia
(C)England  (D)Germany
Answer:(B)Russia
Question 9:Which of these freedom fighters was the English language secretary  to Mahatma Gandhi for 16 years?
(A)Hansa Mehta (B)Rajkumari Amrit Kaur
(C).Sarojini Naidu (D)Sushila Nayyar
Answer:(B)Rajkumari Amrit Kaur

Rajni Rajput, Bikaner, Rajasthan won Rs. 12,50,000.

Next conestant is  Neelkamal Singh from Uttar Pradesh.

Question 1: Which of these dishes are usually “tari ya ras waali” and “sukhi” ?
(A)Raita  (B)Papdi
(C)Sabji  (D)Pulaav
Answer:(C)Sabji
Question 2:The end of what service is referred to in this newspaper headline : “Dot, dash, full stop : ______________ service ends July 15 ” ?
(A) Trunk Call  (B)Telegram 
(C)Post Card  (D)Toy Train
Answer:(B)Telegram 
Question 3:Which of these festivals is also known as ‘Khichdi Parv’ in northern India?
(A) Vaishakhi   (B)Makar Sankranti
(C)Vasant Panchami  (D)Narak Chaturdashi
Answer:(B)Makar Sankranti
Question 4:Where was Durga Shakti Nagpal, IAS, serving when she was suspended by the UP Govt?
(A) Sant Ravidas Nagar  (B)Sant Kabir Nagar
(C) Ambedhkar Nagar  (D)Gautam Buddh Nagar
Answer:(D)Gautam Buddh Nagar
Question 5:Which of these cricket tournaments is often referred to as the ‘Mini World Cup’ ?
(A) Natwest Series  (B)Asia Cup
(C)ICC Championship Trophy  (D)Twenty20 World Cup
Answer:(C)ICC Championship Trophy
Question 6:Lord Krishna earned which of the following names because he killed a particular demon ?
(A)Kanhaiya  (B)Murari 
(C) Jagannath  (D)Govind
Answer:(B)Murari 

Continuing with Neelkamal Singh, he will play KBC 7 as rollover contestant in next week………

You can also see video of Episode 3 from “Kaun Banega Crorepati season 7″.

You can like us on facebook to be updated all news and updates about Kaun Banega Crorepati. Just Like Us On Facebook and be updated.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>